Apple се сблъска със сериозни пречки при разработването на собствени

...
 Apple се сблъска със сериозни пречки при разработването на собствени
Коментари Харесай

Apple искаше да пусне свои собствени Wi-Fi и Bluetooth чипове, но се натъкна на проблеми

 Apple се сблъска със съществени спънки при създаването на лични Wi-Fi и Bluetooth чипове.

Плановете за основаването им, които трябваше да видят свят през 2025 година, бяха застрашени заради редица механически усложнения.

Според последните известия, Apple има намерение да създава разнообразни безжични чипове, комбинирайки ги в един пакет, с цел да спести вътрешно пространство и да усъвършенства енергийната успеваемост.

Въпреки това, както в тази ситуация с създаването на 5G-модема, компанията се сблъска със съществени проблеми.

Разработването на лични Bluetooth и Wi-Fi чипове е под управлението на Зонгиан Чен, който е основен член на екипа на Apple.

Въпреки че няма съответни детайлности по отношение на компликациите, се допуска, че компанията се е сблъсквала с такива, свързани с продуктивността, нарасналата консумация на сила и съвместимостта с разнообразни интернационалните безжични стандарти.

Забавянето на създаването значи, че стартирането на инхаус Bluetooth и Wi-Fi чиповете на Apple ще бъде отсрочено за неопределен срок.

Марк Гърман от Bloomberg неотдавна приказва малко за създаването на тези специфични чипове и също по този начин загатна и други детайлности.

Например, той твърди, че под управлението на Джони Сроужи, старши вицепрезидент на Apple по хардуерните технологии, компанията е прекратила партньорството си с Intel и сполучливо е минала към свои лични процесори за Mac компютрите. Следващата задача е да се създаде лични безжични съставни елементи, започвайки от 5G-модем и Bluetooth и Wi-Fi чипове.

Разработването на персонализирани Bluetooth и Wi-Fi чипове сега се управлява от Зонджиан Чен — същият човек от екипа на Сроужи, който управлява работата по 5G-модемите. 

Освен това, Гърман написа, че компанията също по този начин работи и върху персонализирани акумулатори и камери за другите артикули, само че първото семейство, което ще види тези съставни елементи, евентуално ще бъде iPhone.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР